Domů Rady a návody Dokonalé wafle: Křupavé venku, měkké uvnitř

Dokonalé wafle: Křupavé venku, měkké uvnitř

Autor článku: if i now you
0 Komentář

Vafle jsou lahodný a všestranný dezert, který si můžete vychutnat k snídani, svačině nebo i dezertu. Dokonalé wafle by měly být křupavé venku, ale měkké a nadýchané uvnitř. Jak toho dosáhnout?

Ingredience:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 hrnku másla, změklého
  • 1 hrnek cukru
  • 2 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 a 1/2 hrnku mléka

Postup:

  1. V misce smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl.
  2. V jiné misce utřete máslo a cukr dohladka. Vmíchejte vejce a vanilkový extrakt.
  3. Střídavě přidávejte moučnou směs a mléko do máslové směsi a míchejte, dokud se ingredience nespojí.
  4. Těsto nalijte na rozpálený vaflovač a pečte podle pokynů výrobce.
  5. Upečené wafle ihned podávejte s máslem, javorovým sirupem, ovocem, šlehačkou nebo jinými oblíbenými polevami.

Tipy pro dokonalé wafle:

  • Použijte kvalitní mouku. Polohrubá mouka je ideální pro wafle, protože jim dodá křupavou strukturu.
  • Nepřešlehejte těsto. Pokud těsto příliš prošleháte, wafle budou tuhé a gumové.
  • Nechte těsto odpočinout. Po smíchání ingrediencí nechte těsto 10-15 minut odpočinout. To pomůže mouce absorbovat tekutinu a wafle budou nadýchanější.
  • Pečte wafle na středním ohni. Pokud budete wafle péct na příliš vysokém ohni, spálí se zvenčí, ale uvnitř zůstanou syrové.
  • Nespěchejte s podáváním. Vafle jsou nejlepší, když se podávají hned horké.

Varianty:

Existuje mnoho variant receptu na wafle. Můžete přidat čokoládové chipsy, borůvky, ořechy nebo koření, jako je skořice nebo muškátový oříšek. Můžete také experimentovat s různými druhy mouky, například celozrnnou moukou nebo mandlovou moukou.

Dokonalé wafle jsou lahodným a snadným způsobem, jak potěšit sebe i své blízké. S trochou experimentování najdete svůj oblíbený recept a budete si je užívat po mnoho let.

Další články autora